Vietnamesisk fläskfärs i salladsblad

20 m
4
Från Mitt kök

Underbart doftande fläskfärs med chili, salladslök och lime. Serveras i salladsblad med mynta och koriander.

26 maj 2015
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 500 g fläskfärs
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 lime, saft av
  • 1 mild röd chili
  • 2 salladslökar
  • 1 huvud hjärtbladsallad
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • kokt jasminris
  • sweet chilisås
  • lime, till servering

Gör så här

  1. Bryn färsen med hackad vitlök i olivolja.
  2. Tillsätt fisksås, soja och limesaft, låt puttra i cirka 5 minuter.
  3. Blanda färsen med finhackad chili och fint skivad salladslök. Smaksätt med flingsalt och svartpeppar.
  4. Fyll lite färs i varje salladsblad och toppa med mynta- och korianderblad. Servera med kokt jasminris, sweet chilisås och lime.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept