Vietnamesisk fisk med kokos och citrongräs

koket.se
Vietnamesisk fisk
Foto: TV4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Vietnamesisk fisk med kokos och citrongräs

10 ingredienser

Havsabborre med idel godsaker: chili, kokosmjölk, citrongräs, koriander och lime. Jasminris passar bäst till.

Se Donal Skehan laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 900 g hel fisk, sea bream, havsabborre
  • 1 knippe färsk koriander
  • 2 röda chilifrukter
  • 2 msk ingefära, riven
  • 2 citrongräs stjälken
  • 4-6 msk kokosmjölk
  • 2 limefrukter
  • salt
  • svartpeppar
  • jasminris, till servering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 190 grader.
  2. Rengör den rensade fisken, torka av den inifrån och ut med hushållspapper, se till fisken är fjällad.
  3. Använd en vass kniv för att skära tre diagonala snitt på båda sidor, snitt som bara är några millimeter djupa.
  4. Placera fisken i mitten av ett stort folieark. Fyll insidan av fisken med färsk koriander.
  5. Blanda finhackad chili, ingefära och citrongräs med kokosmjölk, tillsätt lite mjölk i taget för att få en tjock trögflytande pasta. Krydda med salt och peppar och gnid denna blandning över hela utsidan av fisken och se till att det kommer ned i snitten på fisken.
  6. Skär sex tunna skivor från limen och skär resten till klyftor vid servering.
  7. Skjut in en bit lime i vart och ett av snitten på fisken.
  8. Slut folien luftigt som ett paket runt fisken och baka i 20 minuter i ugnen.
  9. Kontrollera om fisken tillagats - köttet ska vara ogenomskinligt och kännas fast vid beröring, baka ytterligare fem minuter om det behövs.
  10. Servera fisken direkt tillsammans med jasminris och limeklyftor.