Victoriatårta värdig en drottning

1 h 30 m
4
Victoriatårta
Foto: TV4

Luftig tårta med sockerkaksbotten med mascarponekräm och jordgubbssylt.


Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

11 november 2015
Visa mer
1 h 30 m
4

Du behöver

Botten

  • 200 g socker
  • 200 g margarin, mjukt
  • 4 ägg, vispade
  • 200 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk mjölk

Sylt

  • 500 g färska jordgubbar
  • 3 citroner, saft
  • 1,84 kg syltsocker
  • klick smör
  • basilika

Grädde

  • 400 g mascarponiost
  • 100 ml grädde, hårt vispad
  • 25 ml limoncello
  • 50 g florsocker

Gör så här

  1. Tårtbottnar
    Värm ugnen till 190 grader.
  2. Smöra 2 formar ca 25 cm i diameter.
  3. Blanda mjöl, ägg, socker, smör, mjölk och bakpulver.
  4. Vispa ingredienserna till en slät smet. Dela upp i två formar.
  5. Baka i 20 minuter tills bottnen är gyllene och fjädrar upp när man trycker på mitten.
  6. Bred över ett tunt lager sylt och kräm förre servering.
  7. Sylt
    Värm ingredienserna under konstant omrörning för att smälta sockret. Koka i 4 minuter då det smält.
  8. Låt sylten koka ihop och stelna under 1,5 timme. Testa på en kall tallrik om sylten har rätt konsistens. Låt den koka ihop mer om den är för lös.
  9. Hacka basilikan och blanda i sylten.
  10. Gräddfyllning
    Vispa ihop alla ingredienser.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept