Captain Reidar’s deep fried hallelujah moment

ca 30 minuter
4
friterade primörer, mozzarellasticks och charkuterier
Foto: tv4

Friterade svenska primörer, mozzarella sticks och charkuterier serverat på ett stort härligt fat som alla kan plocka från.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
artnr 7639 Graham Beck Brut

4 december 2013
Visa mer
ca 30 minuter
4

Du behöver

  • 4 sparrisar
  • 4 morötter
  • 8 färskpotatisar
  • 125 g mozarella, i långa stickor
  • blandade charkuterier
  • sweet chili-sås

Frityren

  • 7-8 dl frityrolja
  • 3 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm upp oljan i en stor kastrull till 180 grader.
  2. Häll upp vetemjöl, ägg och ströbröd i tre separata skålar.
  3. Skär upp alla ingredienser förutom charkuterierna (dem friteras inte) i lagom stora bitar.
  4. Lägg bitarna först i vetemjöl och vänd runt dem, sedan i äggvätskan, och rulla dem sist i ströbröd innan du lägger dem i den kokande frityroljan.
  5. Fritera i omgångar så att det inte blir för trångt i kastrullen. Om det friterade hinner kallna innan det är dags att servera kan du lägga in det i ugnen i 275 grader i 2 minuter precis innan servering.
  6. Lägg upp allt på ett fat tillsammans med charkuterierna och servera tillsammans med till exempel sweet chili-sås eller någon annan sås du tycker passar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept