Vichymorötter

Vichymorötter
Foto: TV4

En tillbehörsrätt som passar till nästan allt. Allra godast blir den av späda primörmorötter.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g morötter
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 1 flaska vichyvatten, 33 cl
  • grovkrossad salt
  • grovmalen svartpeppar
  • 1 krm rårörsocker
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk finskuren gräslök

Gör så här

  1. Skala morötterna och skär dem i strimlor. Skala lökarna. Smält smöret i en kastrull. Lägg ner morötterna och lökarna. Låt dem fräsa i en minut i smöret.
  2. Krydda med salt, peppar, socker och timjan. Häll på vichyvatten och låt morötterna koka mjuka utan lock i ca 10 minuter.
  3. Lägg upp morötterna på varm tallrik. Skär gräslöken smått och strö över.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept