Vetetortilla - se & gör

20 m
4 - 8 tortillas

Det är mycket enklare än vad en tror att göra sina egna tortillabröd. Sandra Mastio visar hur du gör i filmen!

TIPS! Finhacka 2–3 matskedar bladspenat eller örter och vänd ner i degen för en fin färg och lite pikant smak!

7 april 2016
Visa mer
20 m
4 - 8 tortillas

Du behöver

  • 200 g vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olja, neutral eller olivolja
  • 1 dl vatten, kokande

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll på olja och 0,75 dl vatten. Knåda i fem minuter, tillsätt resten av vattnet om degen är torr. Degen ska vara fast och smidig och gå att kavla. Låt stå i 10 minuter. Under en handduk eller plastfolie
  2. Dela i golfbollsstora bitar, kavla ut dem tunt, cirka 1,5 millimeter och stek i 30–60 sekunder på varje sida i torr panna på medeltemperatur tills bröden är torra och har fin färg.
  3. Lägg de stekta tortillabröden i en lätt fuktig kökshandduk med folie runt så att de inte torkar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept