Vetesnitt

Vetesnitt
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Vetesnitt

11 ingredienser

Trevliga små snittar fyllda med äpplen och russin.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 150 g margarin, smält
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 14-15 dl vetemjöl
  • 1 ägg, till pensling

Fyllning:

  • 50 g margarin, mjukt
  • 2 syrliga äpplen, skalade och tunnskivade
  • 2 dl russin
  • 1 dl strösocker
  • Ugn: 200 grader

Gör så här

  1. Blanda mjölk och smält margarin. Låt det bli fingervarmt och rör ut jästen. Arbeta in socker och till sist mjöl till en smidig deg. Låt den jäsa i 30 minuter.
  2. Knåda degen på lätt mjölat underlag. Dela den och kavla ut två plattor, cirka 1/2 cm tjocka. Lägg den ena plattan på en plåt med bakpapper. Bred på margarin.
  3. Lägg på äppelskivor och russin. Strö över socker. Lägg den andra plattan över och tryck till runt kanterna. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Skär upp lagom rutor när kakan kallnat.