Vetekrans

Vetekrans
Foto: TV4

En riktig kalaskrans med god fyllning av mandel, apelsin och kokos. Om du vill, ta undan lite mandelspån och strö över kransen innan den gräddas.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl mjölk, 37°
  • 75 g smör, smält
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl malen mandel
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 påse hackade apelsinskal
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

  1. Rör ut jästen med mjölken och arbeta därefter in övriga ingredienser till en smidig deg. Knåda , täck och jäs 30 minuter.
  2. Knåda degen på lätt mjölat underlag. Kavla ut en avlång kaka. Bred över smör och strö på fyllningen. Rulla ihop. Forma rullen som en krans och lägg den på en plåt med bakpapper. Klipp djupa snitt med 2 cm mellanrum. Lägg sedan flikarna varannan åt höger och varannan åt vänster. Täck och jäs 30 minuter.
  3. Värm ugnen till 200°. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen 20-30 minuter. Låt kransen svalna på galler under duk.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept