Vetebröd

40 min
4 längder/40 småbullar

Grundrecept till vetebröd.

För att hitta fler recept på bl a matbröd klicka här!

28 januari 2013
Visa mer
40 min
4 längder/40 småbullar

Du behöver

Vetebröd

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • tsk salt
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 tsk kardemumma
  • 18 dl vetemjöl
  • 1 st ägg till pensling
  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Smula sönder jästen och rör ut den i en del av mjölken i en bunke.
    Smält smöret och häll i resten av mjölken.
  2. Häll sedan den över jästen och sätt till salt, socker och kardemumma.
  3. Arbeta in mjölet lite i taget för hand till degen släpper bunken. Strö lite av mjölet över degen och täck med handduk. Degen ska jäsa till sin dubbla storlek.
  4. När degen jäst färdigt arbetas den på nytt i bunken.Tag sedan upp den på bakbordet och baka ut den till bullar eller längder som läggs att jäsa på smord plåt. Pensla brödet med ägg och strö på lite pärlsocker.
  5. Grädda små bullar i 275 grader i ca 5 minuter och större bröd på 225 grader, 10-15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept