Jordärtskockstimbaler med räkor och bladpersiljesås

40 min + 30 min i ugn
4 - 5
Vera - Stockholm1
Foto: TV4

Jordärtskockstimbaler med räkor och bladpersiljesås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.


Veras drycktips
Mineralvatten.

12 september 2013
Visa mer
40 min + 30 min i ugn
4 - 5

Du behöver

Timbaler

  • 3 hg jordärtskockor (ca 8 st)
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 st ägg
  • Smör
  • 1 krm salt
  • 20 st räkor

Bladpersiljesås

  • 40 g bladpersilja
  • 1 msk citronsaft
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • krm salt

Gör så här

  1. Timbaler
    Smörj fem ugnsfasta portionsformar. Ställ dem på en liten långpanna. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skala jordärtskockorna och dela dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i matlagningsgrädden. Mixa allt med stavmixer.
  3. Låt svalna något och rör i de båda äggen. Smaka av med saltet. Fyll formarna. Täck med alimuniumfolie. Häll kokande vatten i långpannan till formarnas halva höjd ungefär. Grädda i c:a 30 minuter tills timbalerna stelnat.
  4. Stjälp upp dem, garnera med räkor och bladpersiljesås. De kan ätas både varma eller avsvalnade.
  5. Bladpersiljesås
    Mixa allt förutom stjälkarna på persiljan till en slät sås med stavmixer eller matberedare. Smaka av med saltet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept