Vegopasta på linser

ca 25 m
4
Vegopasta på linser
Foto: Hanna Olvenmark
Från Nyhetsmorgon

Som en matig köttfärssås till pastan fast med linser. Jättegod med en skvätt vin i och lite parmesan på toppen!

Tips! Om det blir över av pastasåsen kan det bli linssoppa till middag nästa dag. Mixa resterna slät i mixer. Smaksätt med ett par teskedar torkade kryddor såsom timjan, oregano eller basilika. Värm upp och toppa med fetaost.

18 januari 2016
Visa mer
ca 25 m
4

Du behöver

  • 300 g färska champinjoner
  • rapsolja
  • 2 gula lökar
  • 5 dl torkade linser
  • 1200 g krossade tomater
  • 6 dl vatten
  • 4 morötter
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 msk tomatpurè
  • ev vin
  • 4 klyftor vitlök
  • 4 port pasta
  • salt och peppar
  • ev parmesan

Gör så här

  1. Skölj och dela champinjonerna. Stek i smör tills de är mjuka. Ta undan.
  2. Hacka gul lök fint. Värm olja i en kastrull, stek löken till den är blank.
  3. Skölj linserna i kallt vatten. Lägg över i kastrullen och slå på krossade tomater och vatten. Riv morötterna och lägg i.
  4. Tillsätt buljongtärning, tomatpuré och ev vin om du vill ha det i. Låt koka under lock ca 10 min på medelsvag värme. Rör runt då och då. Sätt under tiden igång pastavattnet och börja koka pastan.
  5. När såsen kokat klart, späd med mer vatten till önskad konsistens. Pressa i vitlöksklyftorna. Lägg i de stekta champinjonerna. Smaka av med salt och peppar och eventuella andra kryddor efter din smak.
  6. Servera med pasta, nymalen svartpeppar och ev parmesan
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept