Vegomacka och tonfiskmacka

Vegomacka och tonfiskmacka
Foto: TV4

Det finns många som inte vill äta kött eller kyckling. Här kommer en vegomacka och en tonfiskmacka till dem.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

Vegomacka:

  • 1 minibaguette
  • 1 dl alfalfagroddar
  • örtsalt och malen vitpeppar
  • 0,5 avokado
  • lite pressad citronsaft
  • 1 tomat

Tonfiskmacka:

  • 2 vita brödskivor
  • 0,5 burk tonfisk
  • 0,5 msk finhackad lök
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk kapris
  • sallatsblad
  • några lökringar
  • 1 rädisa

Gör så här

  1. Vegomacka: Skåra baguetten på längden. Skär tomaten i tunna skivor. Mosa avokadoköttet med citronsaft, salt och peppar. Lägg groddarna i botten på mackan, bre på avokadomoset och stick in tomatskivor överst. Krydda med örtsalt och peppar.
  2. Tonfiskmacka: Låt tonfisken rinna av. Skala och hacka löken fint och skär lökringarna. Skiva rädisorna. Blanda samman tonfisk, lök, kapris, salt och peppar. Lägg sallatsbladen i botten, lägg på tonfiskröran och toppa med lökringar och rädisskivor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept