Vegolasagne

Vegolasagne
Foto: TV4

En riktigt smal men mycket läcker vegetarisk lasagne för alla som jagar kalorier. Du blir garanterat mätt, för den här lasagnen kan du äta mycket av utan att gå upp i vikt. Servera den med vitkålssallad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 lasagneplattor (200 g)
  • 250 g hel fryst spenat
  • 2,5 dl kesella
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 8 dl lättmjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen muskot
  • 2 dl mager gratängost (10%)

Gör så här

  1. Fyllning 1: Tina spenaten och hacka den grovt. Blanda med kesella och spiskummin. Lägg ett lager lasagneplattor i bottnen på en ugnssäker form. Bred ut spenatkesellan ovanpå. Värm ugnen till 200°.
  2. Fyllning 2: Hacka löken. Blanda med tomatkross, pressad vitlök, salt, svartpeppar och oregano i en kastrull. Låt koka upp. Lägg ett lager plattor ovanpå spenatkesellan och häll på tomatsåsen.
  3. Béchamelsås: Vispa ut vetemjölet i en liten del av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Koka upp och låt koka någon minut. Dra från plattan och rör i ägget, salt och malen muskot. Lägg ett lager lasagneplattor ovanpå tomatsåsen. Häll över béchamelsåsen och strö över osten.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40–45 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept