I samarbete med FELIX

Veggie chipotle chiligryta

30-40 m
4
Felix chipotle chiligryta
Foto: Felix
Från FELIX

En god och smakrik chiligryta som du kan variera innehållet på i all oändlighet. Tillsätt ännu fler heta kryddor, kött för den som vill eller har du ingen tid att hålla på med grytor? - Köp någon av Felix färdiga grytor!


20 april 2016
Visa mer
30-40 m
4

Du behöver

  • 200 g krossade tomater
  • 150 g röda kidneybönor, kokta
  • 300 g svarta bönor
  • 0,75 dl tomatpuré
  • 3-4 potatisar, skalade och hackade i tärningar
  • 3-4 morötter, gul och orange, tärnade
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 lök, hackad
  • 3-4 champinjoner, hackade
  • 0,25 röd paprika, tärnad
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 msk soja, japansk
  • 1 tsk salt
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk kakaonibs
  • 0,5 tsk chipotlepasta
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 1 krm guajilloflakes
  • 1 krm paprikapulver, rökt
  • 1 krm chiliflakes
  • 0,5 krm spiskummin
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2-3 dl vatten
  • maizena

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en gryta. Tillsätt potatis, lök, svamp, paprika, morot, bönor och vitlök. Rör om. Späd med ca 2 dl vatten och låt koka några minuter.
  2. Häll på japansk soja, buljong, tomatpuré, kakonibs och krossad tomat samt alla kryddor.
  3. Låt koka ihop till en mustig chiligryta tills rotfrukterna är mjuka och smaka eventuellt av med mer kryddor. Red av grytan med maizena för önskad konsistens.
  4. Blanda i hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med FELIX

Fler goda recept