Veggie caesarsallad

20 m
4
Veggie caesarsallad
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

  • 2 romansallad
  • 4 ägg
  • 400 g haricots verts
  • 490 g vita bönor
  • 4 skivor valfritt bröd
  • 5 msk rapsolja
  • 3 msk kapris
  • 100 g körsbärstomater
  • 0,5 kruka gräslök

Till dressingen

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • 50 g parmesan, fint riven
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk worcestershiresås eller soja
  • 2 tsk citronsaft
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen (obs worcestersås innehåller ansjovis) och låt den stå kallt i minst 10 minuter.
  2. Koka äggen i sju minuter och spola dem sedan kalla. Skala dem och dela i fyra delar.
  3. Skiva romansalladen grovt. Häll av de vita bönorna och skölj dem i ett durkslag.
  4. Riv brödskivorna i mindre bitar. Värm en stekpanna på medelhög värme, tillsätt 2 msk rapsolja och tillsätt brödet. Stek brödkrutongerna tills de är gyllene. Salta och peppra. Låt dem rinna av på lite hushållspapper.
  5. Stek haricots vert i 3 msk rapsolja i 2 minuter. Hacka gräslöken och dela körsbärstomaterna i två delar.
  6. Lägg romansalladen på ett stort fat. Strö över vita bönor, haricots vert, tomater och brödkrutongerna. Lägg ut äggen, strö över kapris och gräslök. Servera med dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept