Skala och skiva morot och gurka i långa, smala stänger.
Öppna kokosnöten med kniv. (Hacka dig in uppifrån vid toppen). Häll inte ut kokosmjölken, den skall vi ha i jordnötssåsen. Skiva kokosköttet i långa smala fast mjuka stänger, precis som gurkan och moroten.
Skiva även upp avokadon och ta loss fina salladsblad 3x10 cm stora ungefär.
Stek grovt hackad shiitakesvamp i lite olja, och sedan i tamarisoja. Svampen skall smaka rätt mycket tamari. (Salta)
Finhacka jordnötter.
Glasnudelsallad
Koka glasnudlarna enligt förpackningen. Häll av vattnet.
Fräs salladslök, finhackad chili och pressad vitlök tills det mjuknat lite.
Klipp itu glasnudlarna en aning och veva ner tillsammans med salladslök, chili och vitlöken. Smaksätt med riktigt med sesamolja! Ställ åt sidan.
Sojasås
Blanda soja, ingefära, sesamolja, lime, hackad chili och honung. Smaka av och tillsätt ev mer av något du vill ha mer av. Låt stå och dra.
Jordnötssås
Smält jordnötssmöret tillsammans med kokosmjölken och röda currypastan. Pressa i en lime och salta. Smaka av och tillsätt ev fint hackade jordnötter. Denna sås skall serveras ljummen.
Vårrullarna
Värm upp vatten i en stor kastrull. Doppa i rispappret snabbt och lägg det på en uppblött handduk.
Preppa vårrullarna på mitten av rispappersarket med salladsblad, morot, gurka, glasnudelsallad, avokado, koriander, kokoskött, hackade jordnötter och svamp. Lämna lite fria kanter så du kan vika ihop den till en tät, fin vårrulle.
Dela vårrullarna snett på mitten. Lägg upp snyggt på tallrik och servera tillsammans med såserna. Voilà! Blunda och känn att du är i Korea!