Vegetariska recept

Melanzane alla parmigiana
Foto: Lina Eriksson

Här hittar du massor av vegetariska middagstips och vegetariska recept!

De lakto-ovo-vegetariska alternativen är många utöver vegetariska ersättningsprodukter som till exempel quorn och sojakorv. Frossa i vegetarisk lasagne, goda grönsaker och rotfrukter och passa på att experimentera med nya kryddor. Linser, bönor och laktovegetabiliska ostar ger bra proteinkällor för dig som vill äta vegetariskt.

BELUGALINSER. Svarta små delikatesslinser som är väldigt smakrika och har fast konsistens. Gott i allt! Prova till exempel Linssallad med rödkål » som passar perfekt på ett vegetariskt julbord eller annan buffé.

VEGOBIFFAR kan vara svårt att få till rätta konsistensen på. Kolla in våra recept på Vegetariska biffar » med bönor, rotfrukter och annat gott som bas.

OM OST
Om du vill äta strikt laktovegetarisk kost så tänk på att många ostar innehåller löpe som utvinns ut kalvmagar. Fetaost, halloumi, mozzarella och bredbar färskost går oftast att hitta i varianter utan löpe, men läs på förpackningen om du vill försäkra dig om att osten framställs med mikrobiella/vegetabiliska ystenzymer. Tips! Hittar du inte ricottaost utan löpe kan cottage cheese framställt på mikrobiella ystenzymer ofta ersätta den i recept.

Vegetariskt