Vegetariska piroger av mix

Vegetariska piroger av mix
Foto: TV4

Så supermumsiga att man absolut inte behöver vara vegetarian för att dessa piroger ska bli favoriter. Piroger är perfekt för utflykter eller mat till jobbet.

22 juni 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 paket pizzamix
  • 3 morötter
  • 6 champinjoner
  • 1 röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl créme fraiche
  • olivolj
  • 1 ägg
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Fyllning: Skala och grovriv morötterna. Skala löken och skär den i strimlor. Dela champinjonerna i kvartar. Värm upp olivolja i en stekpanna och fräs morötter, lök och champinjoner. Pressa i vitlöken. Smaksätt med salt och peppar och blanda i crème fraiche.
  2. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop pizzamixen enligt anvisningarna på förpackningen. Dela pizzamixen i 6 lika stora bitar. Kavla ut dem runda. Lägg en stor matsked fyllning och vik ihop pirogen. Nagga kanterna med en gaffel.
  3. Lägg på en plåt. vispa upp ägget och pensla pirogerna. Grädda i ugnen 10–15 minuter. Tips: För extra ”vuxenstuns”, rör ner1 tsk garam masala eller spiskummin i fyllningen, så doftar det Indien i hela köket!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept