Vegetariska minipajer på sparris, lök och palsternacka

Du behöver

Pajdeg

  • 3 dl dinkelvetemjöl
  • 125 g smör, kylskåpskallt
  • 3 msk vatten, iskallt
  • 10 g salt

Äggstanning

  • 4 hela lantägg
  • 5 dl mjölk
  • 100 g lagrad svecia , riven
  • salt och peppar
  • chilipulver

Fyllning

  • 4-5 sparrisar
  • 1 schalottenlök
  • 2 palsternacka

Gör så här

  1. Pajdeg
    Skär smöret i små bitar. Nyp ihop mjöl och smör för hand eller mixa i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och salt blanda snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i små formar. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8-10 minuter.
  4. Äggstanning
    Knäck ägg och vispa lätt , tillsätt mjölken samt den rivna osten. Smaka upp med salt och peppar samt lite chili.
  5. Fyllning
    Sautera grönsakerna i lite smör, börja med löken och låt den koka lite lätt i ca 10 minuter på låg värme tillsätt därefter 2-3 sparris och palsternacka som skurits i små bitar.
  6. Hyvla resterande sparris och lägg i iskallt vatten.
  7. Gräddning
    Lägg grönsakerna i pajskalen och fyll upp med äggstanning och baka i 190 grader ca 10 minuter. Toppa med lite tunt hyvlad sparris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept