Vegetariska burritos

Vegetariska burritos
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Vegetariska burritos

15 ingredienser

Mexikansk husmanskost när det är som allra bäst. En burrito är perfekt att fylla med dina favoriter eller det du har hemma. Ett gott vegetariskt recept som passar perfekt till vardags.

Ingredienser

portioner
  • 8 stora tortillabröd
  • 1 gul lök
  • 300 g champinjoner
  • 1 klyfta vitlök
  • smör, till stekning
  • 1 dl vatten
  • 1 förp taco kryddmix
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tsk salt
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 1,5 dl majskorn
  • 1,5 dl kokt ris
  • 1 burk salsa (eller tomatsås)
  • 1 dl gratängost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg bröden på varandra och täck med aluminiumfolie. Värm dem i ugnen i ca 10 min. För lång uppvärmning gör att bröden klibbar ihop och är svåra att sära på. Håll bröden varma inlindade i en handduk. Höj ugnsvärmen till 225°.
  2. Skala och hacka löken. Ansa och skiva champinjonerna. Skala vitlöksklyftan. Fräs lök och champinjoner i olja. Tillsätt vatten, tacokryddor och crème fraîche. Låt sjuda utan lock ca 5 min. Krydda med salt. Ansa och tärna paprikahalvorna. Tillsätt paprikan, majskornen och riset och låt allt bli genomvarmt.
  3. Fördela fyllningen på tortillabröden. Vik eller rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form, häll över tomatsåsen och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.