Vegetariska biffar med bulgur- och persiljesallad

ca 45 m
Vegetariska biffar med bulgur- och persiljesallad
Foto: TV4
ca 45 m

Du behöver

Biffar

  • 2 dl torkade gröna linser
  • 1 ägg
  • 1 stor morot
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 liten gul lök
  • 1 dl pumpafrön
  • salt
  • peppar
  • 1 dl pankoströbröd
  • olivolja, till stekning

Bulgur- och persiljesallad

  • ca 2 dl bulgur
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 kruka mynta
  • 2 krukor persilja
  • 0,5 citron
  • 1 granatäpple

Sås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Koka linserna i 10-15 minuter. Låt rinna av väl i durkslag.
  2. Gör såsen genom att blanda turkisk yoghurt med 1 riven vitlöksklyfta och sambal. Smaka av med salt och peppar.
  3. Riv morot, lök, vitlök och lägg i en bunke. Knäck i ägget, tillsätt spiskummin och en nypa salt och peppar.
  4. Mixa med stavmixer till en grynig smet. Lägg sedan i linser och pumpafrön. Kör med stavmixern till en grynig massa, den ska absolut inte vara slät. Forma till biffar i valfri storlek. Vänd i panko så det täcker.
  5. Stek på hög medelvärme till gyllene och frasig på båda sidor, detta tar ca 3-4 minuter per sida. Låt rinna av på tredubbelt hushållspapper.
  6. Koka bulgur och blanda med finhackade grönsaker, olivolja och citronsaft. Avsluta med granatäpple, persilja och mynta, blanda runt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept