Vegetariska biffar med bulgur- och persiljesallad

koket.se
Vegetariska biffar med bulgur- och persiljesallad
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Vegetariska biffar med bulgur- och persiljesallad

22 ingredienser

ca 45 m

Hemgjorda smakrika vegobiffar på linser, morot och pumpafrön.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

Biffar

  • 2 dl torkade gröna linser
  • 1 ägg
  • 1 morot (stor)
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 gul lök (liten)
  • 1 dl pumpakärnor
  • salt
  • peppar
  • 1 dl pankoströbröd
  • olivolja, till stekning

Bulgur- och persiljesallad

  • ca 2 dl bulgur
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 kruka mynta
  • 2 krukor persilja
  • 0,5 citron
  • 1 granatäpple

Sås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Koka linserna i 10-15 minuter. Låt rinna av väl i durkslag.
  2. Gör såsen genom att blanda turkisk yoghurt med 1 riven vitlöksklyfta och sambal. Smaka av med salt och peppar.
  3. Riv morot, lök, vitlök och lägg i en bunke. Knäck i ägget, tillsätt spiskummin och en nypa salt och peppar.
  4. Mixa med stavmixer till en grynig smet. Lägg sedan i linser och pumpafrön. Kör med stavmixern till en grynig massa, den ska absolut inte vara slät. Forma till biffar i valfri storlek. Vänd i panko så det täcker.
  5. Stek på hög medelvärme till gyllene och frasig på båda sidor, detta tar ca 3-4 minuter per sida. Låt rinna av på tredubbelt hushållspapper.
  6. Koka bulgur och blanda med finhackade grönsaker, olivolja och citronsaft. Avsluta med granatäpple, persilja och mynta, blanda runt.