Koka linserna i 10-15 minuter. Låt rinna av väl i durkslag.
Gör såsen genom att blanda turkisk yoghurt med 1 riven vitlöksklyfta och sambal. Smaka av med salt och peppar.
Riv morot, lök, vitlök och lägg i en bunke. Knäck i ägget, tillsätt spiskummin och en nypa salt och peppar.
Mixa med stavmixer till en grynig smet. Lägg sedan i linser och pumpafrön. Kör med stavmixern till en grynig massa, den ska absolut inte vara slät. Forma till biffar i valfri storlek. Vänd i panko så det täcker.
Stek på hög medelvärme till gyllene och frasig på båda sidor, detta tar ca 3-4 minuter per sida. Låt rinna av på tredubbelt hushållspapper.
Koka bulgur och blanda med finhackade grönsaker, olivolja och citronsaft. Avsluta med granatäpple, persilja och mynta, blanda runt.