Vegetarisk wok med äggnudlar

Vegetarisk wok med äggnudlar
Foto: TV4

En fräsch wokrätt med smak av lime och citrongräs. Den är snabblagad och mättar gott.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner äggnudlar
  • 2 paprikor
  • 0,5 zucchini
  • 3 morötter
  • 2 rödlökar
  • 0,5 purjolök
  • sockerärter

Sås:

  • 0,5 röd spansk peppar
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 lime
  • 0,5 msk vatten
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 dl sweet chili-sås
  • 2 msk kinesisk soja

Gör så här

  1. Sås: Kärna ur pepparfrukten, skär den i små bitar och finhacka citrongräset. Blanda grönsaksbuljong, sweet chili och soja med vatten, pressa ner vitlök och krydda med chili och citrongräs. Pressa ner limesaften.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Strimla paprika och rödlök, skär zucchini och morot i tunna skivor och ansa och strimla purjon. Woka grönsakerna, börja med dem som har längst tillagningstid. Tillsätt äggnudlarna och rör om ordentligt.
  3. Häll såsen över woken och låt allt bli genomvarmt. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept