Vegetarisk wok med äggnudlar

Vegetarisk wok med äggnudlar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Vegetarisk wok med äggnudlar

15 ingredienser

En fräsch wokrätt med smak av lime och citrongräs. Den är snabblagad och mättar gott.

Ingredienser

portioner
  • 4 port äggnudlar
  • 2 paprikor
  • 0,5 zucchini
  • 3 morötter
  • 2 rödlökar
  • 0,5 purjolök
  • sockerärtor

Sås:

  • 0,5 röd spansk peppar
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 limefrukt
  • 0,5 msk vatten
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 2 msk kinesisk soja

Gör så här

  1. Sås: Kärna ur pepparfrukten, skär den i små bitar och finhacka citrongräset. Blanda grönsaksbuljong, sweet chili och soja med vatten, pressa ner vitlök och krydda med chili och citrongräs. Pressa ner limesaften.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Strimla paprika och rödlök, skär zucchini och morot i tunna skivor och ansa och strimla purjon. Woka grönsakerna, börja med dem som har längst tillagningstid. Tillsätt äggnudlarna och rör om ordentligt.
  3. Häll såsen över woken och låt allt bli genomvarmt. Servera genast.