Vegetarisk masala

30 m
4
Vegetarisk masala
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Garam masala kryddblandning

  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk muskotnöt
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk svartpeppar

Indisk Masala

  • 2-3 tsk garam masala kryddblandning
  • 1 stort blomkålshuvud
  • 1 stor gul lök
  • ca 300 g färdigkokta gröna linser
  • ca 400 g färdigkokta kikärtor
  • 2 morötter
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk salt
  • 100 g babyspenat

Servering

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • naanbröd
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Rosta alla kryddorna i en torr panna och häll av dem på ett fat när de doftar ordentligt.
  2. Häll av spadet från linserna och bönorna och skär blomkålen, löken och moroten i mindre bitar.
  3. Stek blomkål, lök och morot i olivoljan tills de blir lite mjuka och får en liten vacker gyllene yta, tillsätt då tomatpurén och låt den fräsa med i ca 1-2 min.
  4. Häll sedan på kokosmjölken, buljong, salt, garam masala och linser samt bönor och rör om ordentligt. Låt allt småputtra i ca 5 minuter. När grönsakerna är lagom mjuka vänder du ner spenaten.
  5. Servera i djupa skålar med en klick yoghurt, hackad färsk koriander, sesamfrön samt en bit varm naanbröd.
  6. Kryddblandningen som blir över sparar du i en lufttät burk.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept