Vegetarisk lasagne med kesella

Vegetarisk lasagne med kesella
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 12 lasagneplattor (200 g)

Fyllning 1:

  • 250 g hel fryst spenat
  • 2,5 dl kesella
  • 1 tsk spiskummin

Fyllning 2:

  • 1 burk krossade tomater
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • Béchamelsås:
  • 8 dl lättmjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen muskot
  • 2 dl mager gratängost (10%)
  • vitkålsallad till servering

Gör så här

  1. Fyllning 1: Värm ugnen till 200°. Tina spenaten och hacka den grovt. Blanda med kesella och spiskummin. Lägg ett lager lasagneplattor i bottnen på en ugnssäker form. Bred ut spenatkesellan ovanpå.
  2. Fyllning 2: Hacka löken. Blanda med tomatkross, pressad vitlök, salt, svartpeppar och oregano i en kastrull. Låt koka upp. Lägg ett lager plattor ovanpå spenatkesellan och häll på tomatsåsen.
  3. Vispa ut vetemjölet i en liten del av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Koka upp och låt koka någon minut. Dra från plattan och rör i ägget, salt och malen muskot. Lägg ett lager lasagneplattor ovanpå tomatsåsen. Häll över bèchamelsåsen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept