Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne
Foto: TV4

Auberginer gör den här lasagnen extra matig.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 9-12 st lasagneplattor
  • 2 st stora auberginer, skivade
  • 3 st gula lökar, hackade
  • 1 klyfta vitlök, hackade
  • 1 burk krossade tomater
  • timjan
  • salt och peppar

Vit sås:

  • 50 g margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • muskot
  • salt och peppar
  • 250 g riven ost
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Salta aubergineskivorna på båda sidor. Lägg dem på en skärbräda.
  2. Fräs lök och vitlök i en gryta. Tillsätt tomaterna, krydda och låt såsen koka tills den tjocknar.
  3. Smält margarin och vetemjöl i en kastrull. Späd med mjölk och koka i 10 minuter. Krydda.
  4. Sätt ugnen på 200°. Smöra en ugnsform som rymmer 3-4 lasagneplattor. Torka av saltet på auberginerna. 5. Slå vit sås i botten på formen, lägg på 3-4 lasagneplattor. Varva sedan med aubergine, tomatsås, ost och lasagneplattor. Toppa med lasagneplattor, vit sås och ost. Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept