Vegetarisk junipasta med grönsaker

koket.se
Vegetarisk junipasta med grönsaker
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Vegetarisk junipasta med grönsaker

9 ingredienser

20 m

Somrig och grön pasta med broccoli, ärtor, vitlök och vitt vin. Toppas med massor av hackad bladpersilja.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti
  • 2 King Solo vitlökar
  • 2-3 röda chilifrukter
  • 2 krukor färsk bladpersilja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 broccoli
  • 100 g gröna ärtor
  • 100 g sockerärtor
  • olivolja (massor av)

Gör så här

  1. Sätt på pastavattnet.
  2. Hacka vitlök och chili. Fräs vitlöken och chilin i olivolja i en stor panna, häll i vinet när den mjuknat. Låt koka ihop medan pastan kokar. Lägg i pastan och koka enligt anvisning på paketet.
  3. Dela broccolin i mindre buketter och skär sockerärtorna. Låt broccolin koka med i pastavattnet den sista minuten. Lägg sedan i sockerärtor och ärtorna och häll av vattnet.
  4. Vänd ner pastan och grönsakerna i stekpannan med chilin, vitlöken och det vita vinet. Toppa med hackad bladpersilja och servera!