Vegetarisk Jansson med cornichons

Felix vegetarisk Jansson
Foto: köket.se

Vegetarisk Jansson med cornichons

9 ingredienser

60 m

En perfekt Jansson för ett vegetariskt julbord, eller för dig som inte är galet förtjust i ansjovis.

Felix Cornichons
Felix cornichons produkt

Felix Cornichons

Små, hela, krispiga minigurkor inlagda enligt franskt manér med senapsfrön, dragon och paprika. Testa du också!

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 gul lök (stor)
  • 800 g potatis
  • 150 g Felix cornichons
  • 100 g ädelost
  • salt
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl ströbröd
  • smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala lök och potatis och skär i strimlor. Skiva cornichons på längden.
  3. Varva lök, potatis, cornichons, smulad ädelost och lite salt i en ugnsform. Slå över grädden och mjölken.
  4. Strö över ströbröd och klicka ut lite smör över gratängen.
  5. Grädda i ugnen i ca 45 minuter.
TIPS!
Goda recept från Felix
Felix potatisbullar med nötcrunch

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix

Läs mer