Vegetarisk fondue

Vegetarisk fondue
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Vegetarisk fondue

13 ingredienser

Att samlas runt en fondue är ett trevligt sätt att äta och umgås. Maten får ta tid och det finns utrymme för mycket prat. Helst bör man inte vara fler än sex personer, eftersom temperaturen i grytan sjunker snabbt om man lägger i för mycket i grytan.

Ingredienser

portioner

Grönsaker att koka:

  • 2 zucchini
  • 500 g champinjoner
  • 1 purjolök
  • 1 paprika
  • 1 ask körsbärstomater

Att koka i:

  • 1,25 l grönsaksbuljong

Tillbehör:

  • bröd
  • aioli
  • guacamole
  • tomatsalsa

Du behöver också:

  • fonduegryta
  • brännare
  • gafflar (med långa skaft)

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i 2–3 cm stora kuber. Duka fram grönsaker, tillbehör och sås på bordet.
  2. Koka upp buljongen i en kastrull på spisen. Häll över den i fonduegrytan. Ställ grytan med het buljong över en brännare på bordet.
  3. Därpå spetsar var och en grönsaker på en långskaftad gaffel och kokar i buljongen någon minut. Njut de varma grönsakerna med bröd samt kall sås.