Vegetarisk festmacka

Vegetarisk festmacka
Foto: TV4

Varma mackor gör alltid succé. Perfekt till förrätt, mellanmål eller nattmacka. Pröva denna vegetariska variant.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st gul lök, stor, skivad
  • 2 st rödbetor, färska, grovt rivna
  • matolja eller smör
  • 1-2 tsk buljongpulver
  • ca 0,5 dl grädde
  • salt
  • italiensk salladskrydda
  • 4 skivor formbröd (kantskurna)
  • 8-10 st katrinplommon, kärnfria, blötlagda
  • 4 skivor ädelost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Fräs lök och rivna rödbetor i olja eller smör i en kastrull, så att det blir mjukt, men inte bryns. Pudra på buljongpulver, späd med grädde, smaka av med kryddorna.
  2. Rosta brödet och fördela fräset på brödskivorna. Strimla plommonen som en solfjäder, och lägg dem på. Avsluta överst med en skiva ädelost.
  3. Gratinera tills osten smält, 6-8 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept