Vegeta-sotad lax med bakad rotselleri, gröna ärtor & citrongräddfil

Vegeta-sotad lax med bakad rotselleri, gröna ärtor & citrongräddfil

6 ingredienser

25 m

Detta enkla laxrecept känns både lyxigt och är otroligt gott tack vare Vegetakryddan som lyfter laxens smaker.

**Balkan for beginners** Upptäck maten från Balkan i Kökets box >>

Ingredienser

portioner
  • 400 g lax
  • 1 msk Vegeta
  • 100 g gröna ärtor
  • 1 rotselleri
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 citron

Gör så här

  1. Vänd laxen i Vegeta. Baka den i ugnen på 110 grader i ca 15 minuter.
  2. Skala rotsellerin och skär ned den i bitar. Stek i smör tills den mjuknat. Smaka av med salt och peppar.
  3. Riv skalet från en tvättad citron och blanda ned i gräddfilen. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med gröna ärtor.