Sätt igång grillen och invänta en temperatur på 180-200 grader.
Lägg på sparris, zucchini och purjolök, pensla med olivolja och salta. Låt grönsakerna grillas till de blir mjuka.
Finhacka lök och blanda ner i en kastrull med olivolja och salt. Ställ kastrullen på grillen. När löken blivit mjuk lägger du i vitlöken också.
När purjolöken är färdig på grillen tar du av den och finhackar den. Blanda ner purjolök och koriander i kastrullen och ta sedan av från värmen. Mixa innehållet och ställ tillbaka på grillen, häll i vatten och koka upp.
Skala potatis och skär i små bitar. Blanda ner potatisen i lökmixen. Tillsätt röda linser när potatisen börjar koka.
Gör en rub av samtliga kryddor genom att använda en mortel. Häll ner rubben i kastrullen och smaka av med salt.
Grilla brödskivorna, blanda smör med färsk timjan och salt. När brödet fått färg brer du på kryddsmöret.
När soppan börjar bli klar finhackar du den grillade sparrisen och zucchinin och lägger i den.
Servera sen soppan toppad med vegansk crème fraiche och hackad gräslök.