Vegansk brownie med anchochili, kokoskolasås och kokosbacon

16 bitar
Vegansk brownie med anchochili, kokoskolasås och kokosbacon
Foto: Eva Hildén

Kryddiga mexikanska brownies med anchochili och kanel. Serveras med kolasås gjord på kokosmjölk samt rökiga kokosflakes. Fantastiskt god till fikat eller som lite maffigare dessert!

15 februari 2017
16 bitar

Du behöver

Mexikansk brownie med anchochili

  • 8 dl vetemjöl
  • 7 dl farinsocker
  • 3 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk mald kanel
  • 1 tsk anchochilipulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 7 dl mjölk, t.ex. soja-, havre eller mandelmjölk
  • 4 msk krossade linfrön
  • 5 dl rapsolja

Kokoskolasås

  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 2,5 dl farinsocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Kokosbacon

  • 1 dl kokosflakes
  • 0,5 msk ljus sojasås
  • 0,5 tsk liquid smoke
  • 0,5 msk lönnsirap

Till servering

  • vaniljglass, t.ex. ägg- och mjölkfri

Gör så här

  1. Mexikansk brownie med anchochili
    Sätt ugnen på 175 grader. Tryck ner ett bakplåtspapper i en bakform, ca 30 x 20 cm.
  2. Vispa ihop vetemjöl, farinsocker, kakao, bakpulver, kanel, anchochili, vaniljsocker och salt i en bunke.
  3. Rör i en annan skål ihop mjölk och krossade linfrön. Låt stå i 2 minuter. Vispa ner mjölkblandningen och oljan i mjölmixen. Häll ner smeten i formen och grädda i 20 minuter.
  4. Kokoskolasås
    Vispa ihop kokosmjölk, farinsocker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter eller tills du får en bärnstensfärgad kolasås. Häll över i en skål och låt svalna något. Rör ner vaniljsockret.
  5. Kokosbacon
    Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Blanda ihop samtliga ingredienser på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i ugnen i ca 5 minuter eller tills kokosflakesen börjar få fin färg. Ta ut och låt svalna helt.
  7. Servering
    Servera brownien tillsammans med kokoskolasås, vaniljglass och kokosbacon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept