Vaxbönor kokta med smör

Vaxbönor kokta med smör
Foto: TV4

Vaxbönor ska kokas mjuka rakt igenom, annars smakar de gärna lite beskt. Servera dem med hemlagat pepparrotssmör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g vaxbönor
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt

Pepparrotssmör:

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 msk riven pepparrot
  • salt

Gör så här

  1. Rör smöret mjukt och rör ner pepparrot och salt.
  2. Snoppa bönorna. Koka upp vatten och salt. Lägg i bönorna, låt koka upp och koka dem utan lock tills de är precis mjuka. Det tar 10–12 minuter. Häll av vattnet i durkslag och låt bönorna rinna av.
  3. Servera bönorna med smöret och lite extra flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept