Västkustsallad

Västkustsallad
Foto: TV4

I originalreceptet ingår även köttet från en kokt hummer. Västkustsallad innehåller alltid musslor, räkor, ärter och champinjoner. Den som så önskar dekorerar med sparris.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 225 g sparris
  • 200 g djupfrysta ärter
  • 2-3 tomater
  • isberg eller grönsallat
  • 200 g champinjoner
  • 250 g musslor
  • 150 g skalade räkor
  • Dressing:
  • 0,5 dl neutral olja
  • 1 tsk vinäger
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Borsta och skiva de färska champinjonerna. Skala räkorna, häll av spadet från musslor och sparris och tina de djupfrysta ärterna. Ta ev bort skägget och den sega slutmuskeln på musslorna.
  2. Skär tomaterna i klyftor och skölj salladen. Varva alla ingredienser i en skål.
  3. Blanda olja, vinäger, salt och peppar till en dressing. Blanda ner den i salladen precis före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept