Västkusten på tre vis

Västkusten på tre vis
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

Löjromstoast

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 msk rapsolja
  • 4 nypor flingsalt
  • 4 msk rödlök, finhackad
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 msk kalix löjrom
  • 4 små dillkvistar, till garnityr

Ceviche

  • 2 lime, skalet
  • 4 lime, saften
  • 0,5 röd chili, finhackad
  • 1 msk honung
  • 10 koriandertoppar, finhackade
  • 2 krm peppar
  • 1,5 tsk salt
  • 6 frysta pilgrimsmusslor

Hummersoppshot

  • 1 msk smör
  • 0,5 lök, finhackad
  • 0,5 morot, riven
  • 25 g rotselleri, riven
  • 0,25 g saffran
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,25 tsk curry
  • 1 msk konjak
  • 4 dl vatten
  • 1,25 msk hummerfond
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1,5 dl grädde
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1,5 tsk salt

Gör så här

  1. Liten löjromstoast
    Stansa ut brödet till små runda bitar, stek i rapsolja med en nypa flingsalt på vardera brödsida. Finhacka rödlöken. Montera toasten med crème fraiche, rödlök och löjrom, avsluta med en liten dillkvist.
  2. Ceviche
    Blanda alla ingredienser till cevichen i en plastpåse. Skär pilgrimsmusslorna när de fortfarande är frysta i tunna skivor. Lägg ner skivorna i marinaden i plastpåsen och lägg i kylen. Lägg upp på tallriken precis innan servering.
  3. Hummersoppa
    Smält smöret i en kastrull. Tillsätt finhackad lök, riven morot och rotselleri, häll ner i kastrullen när smöret slutat puttra. Tillsätt saffran, paprikapulver och curry. Efter någon minut tillsätt konjak, vatten, hummerfond, vitt vin och 1 dl grädde. Efter att det kokat upp smaka av med salt och peppar. Koka upp och vispa 0,5 dl grädde precis innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept