Västerhavscocktail

Västerhavscocktail
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Västerhavscocktail

17 ingredienser

En liten sallad serverad i ett cocktailglas är en trevlig inledning på middagen. Den kan naturligtvis serveras i vilken skål som helst, eller på en assiett.

Ingredienser

portioner
  • 120 g skalade räkor
  • 120 g kräftstjärt
  • 80 g musslor
  • 1 dl ärtor (små fina)
  • 4 champinjoner
  • 80 g röd stenbitsrom
  • 8 små salladsblad
  • några kvistar dill
  • 1 citron
  • 8 vita sparrisknoppar

Rhode island- sås:

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk citron, pressad
  • ev 0,5 msk cognac (eller madeira)
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Rhode island- sås: Blanda majonnäs med tomatketchup och chilisås. Krydda med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak eller madeira.
  2. Blanda kräftstjärtar, musslor, skalade räkor och champinjoner och lägg dem på en bädd av strimlad grönsallat och ärter.
  3. Häll över rhode island-sås och garnera med dill, sparris, en liten klick rom och citronklyfta.