Västerhavscocktail

Västerhavscocktail
Foto: TV4

En liten sallad serverad i ett cocktailglas är en trevlig inledning på middagen. Den kan naturligtvis serveras i vilken skål som helst, eller på en assiett.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 120 g skalade räkor
  • 120 g kräftstjärtar
  • 80 g musslor
  • 1 dl små, fina ärter
  • 4 färska champinjoner
  • 80 g röd stenbitsrom
  • 8 små sallatsblad
  • några kvistar dill
  • 1 citron
  • 8 vita sparrisknoppar
  • Rhode island- sås:
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk tomatketchup
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • ev 0,5 msk konjak eller madeira
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Rhode island- sås: Blanda majonnäs med tomatketchup och chilisås. Krydda med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak eller madeira.
  2. Blanda kräftstjärtar, musslor, skalade räkor och champinjoner och lägg dem på en bädd av strimlad grönsallat och ärter.
  3. Häll över rhode island-sås och garnera med dill, sparris, en liten klick rom och citronklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept