Vårrulle på svamp med gravad oxfilé och svampskum

Vårrulle på svamp med gravad oxfilé och svampskum
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 förpackning vårrulledeg
  • karljohansvamp
  • 0,25 purjolök
  • smör till stekning
  • 100 g gravad oxfilé

Svampskum:

  • 200 g champinjoner
  • 10 ml Madeira
  • 4 dl vatten
  • 20 g torrmjölk

Gör så här

  1. Ansa och skär purjolöken i små bitar. Skär svampen i mindre bitar. Fräs purjolök och svamp i smör.
  2. Fördela fyllningen på vårrulledegen. Vik ihop kanterna och klistra ihop med vatten. Fritera vårrullarna gyllenbruna i 190 grader i fritös, efter det att du gjort svampskummet nedan.
  3. Svampskum: Skiva champinjonerna tunt. Fräs i smör så de blir gyllenbruna, inte brända. Låt dem rinna av i durkslag i 30 minuter.
  4. Koka upp vatten och madeira med svampen. Låt koka i5 minuter.
  5. Passera genom silduk, smaka av med salt och färskmald vitpeppar. 4. Ta svampvätskan och tillsätt 20 g torrmjölk och mixa med stavmixer. Toppa fonden med skummet och servera.
  6. Skär upp den gravade oxfilén i lövtunna skivor. Detta görs lättast i skärmaskin om oxfilén är fryst. Servera med soppa och nyfriterad vårrulle.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept