Vårrullar med kyckling

Vårrullar med kyckling
Foto: TV4

De här vårrullarna friteras inte utan lagas i ugn, som omväxling. Vårrulledeg torkar väldigt snabbt. Lägg en fuktig handduk över degarken, så torkar de inte.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 16 ark vårrulledeg
  • 1 uppvispat ägg
  • Fyllning:
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 äpplen
  • 1 morot
  • 2 gula lökar
  • 1 rödlök
  • 100 g savojkål
  • smör att steka i
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • teriyakisås

Gör så här

  1. Koka kycklingfiléerna i 5 minuter i lättsaltat vatten. Ta upp dem och låt dem svalna. Skär dem i strimlor. Skala och hacka de gula lökarna och rödlöken fint. Fräs dem i smör. Strimla savojkålen och låt den fräsa med en kort stund. Skala och tärna äpplena. Tärna moroten fint. Rör ner äpple och morot i blandningen av lök och kål. Krydda med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 175°. Lägg ut ett degark i taget. Pensla med ägg och lägg ytterligare ett ark ovanpå. Lägg på en sträng med grönsaksfyllning och en kycklingstrimla upptill. Rulla ihop till en tät rulle. Lägg på plåt med bakplåtspapper med skarven neråt. Fortsätt så med de 7 resterande rullarna.
  3. Pensla rullarna med ägg. Grädda dem i 8 minuter eller tills rullarna fått fin färg. Servera med teriyakisås.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept