Vårrullar

Vårrullar
Foto: TV4

Servera ett par krispiga friterade vårrullar som förrätt. Gott att dippa i crème fraiche.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g skalade räkor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 chilifrukter beroende på styrka och smak
  • 2 lime
  • 2 tsk fisksås
  • 8 ark Vårrulledeg
  • olja till fritering

Gör så här

  1. Hacka räkorna. Skala och finhacka schalottenlök, vitlök, chili och lägg i en skål. Pressa över lime och tillsätt fisksås. Lägg ner räkorna, blanda, täck över och ställ in i kylen i minst 45 minuter.
  2. Låt djupfryst vårrulledeg tina. Fukta en handduk som du kan lägga över vårrulledegen efter varje gång du tagit fram ett blad så att den inte torkar. Lägg en liten mängd fyllning på ett vårrulleark och rulla ihop. Vik in kortändarna innan du rullar det sista och fäst med lite vatten.
  3. Fritera några vårrullar åt gången, i fritös eller i tjockbottnad kastrull på spisen. Servera med crème fraiche.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept