Varmt grönsaksfat med örtsmör

Varmt grönsaksfat med örtsmör
Foto: TV4

Lyckligast den som har ett eget grönsaksland. Lyckliga är också de som har en butik med bra grönsaksdisk. Välj årstidens primörer.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st små eller 1 stort blomkålshuvud
  • ca 250 g gröna bönor
  • 4 st morötter, i bitar
  • 2 st små purjolökar eller 4 salladslökar, i bitar
  • ca 10 st steklökar
  • ca 200 g färska kantareller eller 1 burk
  • Smör:
  • 150 g smör, mjukt
  • 1 msk vinäger
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Arbeta ihop smöret.
  2. Koka grönsakerna knappt mjuka i lättsaltat vatten.
  3. Fräs kantarellerna och krydda med salt och peppar. Lägg upp på fat och låt smöret smälta över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept