Varmt grönsaksfat

Varmt grönsaksfat
Foto: TV4

Plocka ihop dina favoritgrönsaker och koka dem knappt mjuka och servera dem med en mild avokado- och persiljesås och kokt färsk potatis så får du en härligt nyttig och mager måltid.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200-250 g grönsaker per person (t ex rödbetor, morötter, blomkål, sockerärter, kålrabbi, salladslök, broccoli, sommarkål)

Sås:

  • 1 avokado
  • 1 knippa persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl créme fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Till servering:

  • färskpotatis

Gör så här

  1. Sås: Kör persilja och vitlök till grovt hack i en matberedare. Skeda i avokadon och kör till mos. Rör i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  2. Ansa grönsakerna, dvs skär bort fula delar och skölj. Koka upp en stor gryta med vatten. Salta inte, grönsakerna smakar så mycket ändå. Lägg i grönsakerna allteftersom. Hel blomkål och kålrabbi i skivor som behöver 15 minuter först, och 5 minuter efteråt morötter som behöver 10 minuters koktid osv. Du kan koka alla grönsaker i samma kastrull förutom rödbetor. De färgar allt annat rödrosa.
  3. Häll av kokvattnet men spar det och använd som buljong. Servera grönsakerna varma med avokadosåsen och kokt färskpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept