Varmrökt skinka med äggsallad

Varmrökt skinka med äggsallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Varmrökt skinka med äggsallad

19 ingredienser

Till originalereceptet används Tvärnöskinka, men det går lika bra med annan varmrökt skinka. Servera den här trevliga salladen som förrätt eller dubblera receptet och bjud den på buffén.

Ingredienser

portioner
  • 200 g varmrökt skinka, i tunna skivor
  • 1 avokado
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 2 msk färsk koriander, hackad
  • 2 tsk limejuice (pressad saft)
  • 3 msk majonnäs

Vinägrett:

  • 5 msk olivolja
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • vitpeppar, malen
  • 1 tsk dijonsenap

Till servering:

  • rossisallad
  • mâchesallad
  • körsbärstomater
  • gräslök

Gör så här

  1. Vinägrett: Blanda samman salt, peppar och vinäger. Vispa ner först senap och sedan olja, lite i taget. Ställ svalt.
  2. Dela avokadon, ta ut kärnan och tärna fruktköttet. Blanda ner i vinägretten. Skär paprikan och sellerin små bitar. Spara lite röd paprika till dekoration. Skala och tärna äggen. Hacka koriandern och pressa ut limesaften. Vänd ner avokado, paprika, selleri, koriander, lime och ägg i majonnäsen.
  3. Halvera körsbärstomaterna. Lägg upp sallatsbladen på ett serveringsfat och lägg på äggsalladen. Vira skinkskivorna runt ett finger till rosor, en i taget, och placera dem runt salladen. Dekorera med paprika, körsbärstomater och gräslök.