Varmrökt skinka med äggsallad

Varmrökt skinka med äggsallad
Foto: TV4

Till originalereceptet används Tvärnöskinka, men det går lika bra med annan varmrökt skinka. Servera den här trevliga salladen som förrätt eller dubblera receptet och bjud den på buffén.

17 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g varmrökt skinka i tunna skivor
  • 1 avokado
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 stjälk blekselleri
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 2 tsk pressad limesaft
  • 3 msk majonnäs
  • Vinägrett:
  • 5 msk olivolja
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk dijonsenap

Till servering:

  • rossisallat
  • mâchesallat
  • körsbärstomater
  • gräslök

Gör så här

  1. Vinägrett: Blanda samman salt, peppar och vinäger. Vispa ner först senap och sedan olja, lite i taget. Ställ svalt.
  2. Dela avokadon, ta ut kärnan och tärna fruktköttet. Blanda ner i vinägretten. Skär paprikan och sellerin små bitar. Spara lite röd paprika till dekoration. Skala och tärna äggen. Hacka koriandern och pressa ut limesaften. Vänd ner avokado, paprika, selleri, koriander, lime och ägg i majonnäsen.
  3. Halvera körsbärstomaterna. Lägg upp sallatsbladen på ett serveringsfat och lägg på äggsalladen. Vira skinkskivorna runt ett finger till rosor, en i taget, och placera dem runt salladen. Dekorera med paprika, körsbärstomater och gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept