Varmrökt laxsallad med färsk lök, avokado och gräddfil

Varmrökt laxsallad med färsk lök, avokado och gräddfil
Foto: Filip Poon
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Varmrökt laxsallad med färsk lök, avokado och gräddfil

13 ingredienser

15 m

Snabblagad sallad med varmrökt lax, avokado, färsk lök och rostade solroskärnor. Toppa med gräddfilsdressing och servera!

Ingredienser

portioner
  • 500 g varmrökt lax
  • kallpressad rapsolja

sallad

  • 2 romansallad, grovt hackad
  • 2 avokador, delad och grovt hackad
  • 1 gurka, delad och skivad
  • 1 knippe färsk lök, röd eller gul, skivad
  • 1 citron, klyftad

Sås

  • 4 dl gräddfil
  • salt
  • peppar

För extra crunch

  • 1 dl solroskärnor
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Rosta solroskärnorna i ugnen tillsammans med den skivade färska löken, olja och salt, 160 grader i 10 min.
  2. Hacka och skiva allt till salladen, smaksätt gräddfilen med lite peppar och salt. bryt ner den varmrökta laxen i 4 portioner.
  3. Servera den fräscha sommarsalladen, drizzla gärna på lite kallpressad rapsolja. Njut av middagen som tog mindre än 15 minuter att göra!