Varmrökt laxsallad med färsk lök, avokado och gräddfil

15 m
4
Varmrökt laxsallad med färsk lök, avokado och gräddfil
Foto: Filip Poon
15 m
4

Du behöver

  • 500 g varmrökt lax
  • kallpressad rapsolja

Sallad

  • 2 romansallad, grovt hackad
  • 2 avokado, delad och grovt hackad
  • 1 gurka, delad och skivad
  • 1 knippe färsk lök, röd eller gul, skivad
  • 1 citron, klyftad

Sås

  • 4 dl gräddfil
  • salt och peppar

För extra crunch

  • 1 dl solrosfrön
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Rosta solroskärnorna i ugnen tillsammans med den skivade färska löken, olja och salt, 160 grader i 10 min. Hacka och skiva allt till salladen, smaksätt gräddfilen med lite peppar och salt. bryt ner den varmrökta laxen i 4 portioner.
  2. Servera den fräscha sommarsalladen, drizzla gärna på lite kallpressad rapsolja. Njut av middagen som tog mindre än 15 minuter att göra!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Filip Poon

Visa alla recept från Filip Poon