Varmrökt laxsallad med färsk lök, avokado och gräddfil

15 m
4
Varmrökt laxsallad med färsk lök, avokado och gräddfil
Foto: Filip Poon
15 m
4

Du behöver

  • 500 g varmrökt lax
  • kallpressad rapsolja

Sallad

  • 2 romansallad, grovt hackad
  • 2 avokado, delad och grovt hackad
  • 1 gurka, delad och skivad
  • 1 knippe färsk lök, röd eller gul, skivad
  • 1 citron, klyftad

Sås

  • 4 dl gräddfil
  • salt och peppar

För extra crunch

  • 1 dl solrosfrön
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Rosta solroskärnorna i ugnen tillsammans med den skivade färska löken, olja och salt, 160 grader i 10 min. Hacka och skiva allt till salladen, smaksätt gräddfilen med lite peppar och salt. bryt ner den varmrökta laxen i 4 portioner.
  2. Servera den fräscha sommarsalladen, drizzla gärna på lite kallpressad rapsolja. Njut av middagen som tog mindre än 15 minuter att göra!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept