Varma grönsaker med örtsås

Varma grönsaker med örtsås
Foto: TV4

Gott som en helt grön rätt eller med sällskap av till exempel skivad skinka eller rökt lax.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 blomkålshuvuden
  • 2 purjolökar
  • 1 stor slanggurka
  • 4 morötter
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • hackad persilja

Sås:

  • 2,5 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk vardera av hackad dill, persilja och dragon

Gör så här

  1. Blanda såsen, smaka av den och låt den dra en stund.
  2. Ansa grönsakerna. Dela blomkålen i mindre buketter, skär purjolök och gurka i bitar och morötterna i skivor.
  3. Smula buljongtärningen i en gryta, slå på vatten så att det nästan täcker grönsakerna och koka dem knappt mjuka. Låt dem rinna av. Strö på de färska örterna och servera med den kalla såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept