Varm sparris med smör av soltorkade tomater

Varm sparris med smör av soltorkade tomater
Foto: TV4

Detta smör är gott till nästan vad som helst. En bit grillad lax eller smörslungade sockerärter eller som här, färsk vit sparris.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g gott smör
  • 4-5 bitar soltorkade tomater i olja
  • 1 msk tomatpuré
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala sparrisen försiktigt med hjälp av potatisskalare medan sparrisen ligger plant på en upp- och nedvänd kastrull. Skala inte toppen.
  2. Koka sparrisen 20-45 minuter, beroende på hur nyskördad den är. En stor stekpanna är en utmärkt sparriskastrull. Lyft sedan upp dem försiktigt på varm tallrik.
  3. Tomatsmör: Kör ingredienserna i mixer eller matberedare och ställ kallt en stund före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept