Varm morotssallad med apelsinsmör

Varm morotssallad med apelsinsmör
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Varm morotssallad med apelsinsmör

9 ingredienser

Tänk att morot och apelsin alltid är så gott tillsammans! Slå in salladen i paket och värm upp de friska smakerna på grillvärmen.

Ingredienser

portioner
  • 8 morötter
  • 1 l apelsinsaft, färskpressad
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 1 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 1 msk citron, pressad
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk apelsinskal, finrivet

Du behöver också:

  • 4 aluminiumfolie, 30 X 30 cm

Gör så här

  1. Skala och skiva morötterna i sneda slantar, ca 1 cm tjocka. Lägg dem i en kastrull tillsammans med apelsinsaften och koka dem mjuka. Ta upp morötterna och låt dem svalna.
  2. Reducera apelsinjuicen tills 2 dl återstår, häll av och kyl den. Lägg smör, persilja, citronsaft och 2 msk av apelsinsaften i en matberedare och kör allt till en jämn smet. Smaksätt smöret med rivet apelsinskal och lite salt. Lägg smöret på smörpapper och rulla ihop till en rulle. Låt smöret stelna i kyl.
  3. Lägg ut foliearken och fördela morötterna jämnt i högar på dem. Strö över gourmetsalt och peppar. Toppa varje morotshög med en skiva apelsinsmör. Vik ihop till små paket. Värm paketen på grillglöd eller i ugn.