Varm morotssallad med apelsinsmör

Varm morotssallad med apelsinsmör
Foto: TV4

Tänk att morot och apelsin alltid är så gott tillsammans! Slå in salladen i paket och värm upp de friska smakerna på grillvärmen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 morötter
  • 1 liter färskpressad apelsinsaft
  • 50 g rumstempererat smör
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 msk finrivet apelsinskal

Du behöver också:

  • 4 aluminiumfolieark, 30 X 30 cm

Gör så här

  1. Skala och skiva morötterna i sneda slantar, ca 1 cm tjocka. Lägg dem i en kastrull tillsammans med apelsinsaften och koka dem mjuka. Ta upp morötterna och låt dem svalna.
  2. Reducera apelsinjuicen tills 2 dl återstår, häll av och kyl den. Lägg smör, persilja, citronsaft och 2 msk av apelsinsaften i en matberedare och kör allt till en jämn smet. Smaksätt smöret med rivet apelsinskal och lite salt. Lägg smöret på smörpapper och rulla ihop till en rulle. Låt smöret stelna i kyl.
  3. Lägg ut foliearken och fördela morötterna jämnt i högar på dem. Strö över gourmetsalt och peppar. Toppa varje morotshög med en skiva apelsinsmör. Vik ihop till små paket. Värm paketen på grillglöd eller i ugn.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept