Varm grönsakssås till fisk

Varm grönsakssås till fisk
Foto: TV4

Piffa upp den kokta fisken eller gratängen med en grönsakssås.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 120 g hackad röd och grön paprika
  • 1 liten zucchini
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 tsk smör
  • 1 tsk vetemjöl
  • 5 dl fiskbullar
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Hacka den röda och gröna paprikan. Ansa zucchinin och hacka den. Skiva champinjonerna.
  2. Smält smöret och ta av kastrullen från plattan. Rör ner mjölet och spä med lite av buljongen från fiskkoket. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och spä med resten av buljongen, lite i taget.
  3. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Häll i matlagningsgrädden och grönsakstärningarna. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept