Varm grönsaksgryta

Varm grönsaksgryta
Foto: TV4

En riktigt smal, grön rätt, där bönor och brysselkål ser till att du ändå blir mätt.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 grön paprika
  • 0,25 huvud salladskål
  • 4-5 brysselkål
  • 10 gröna bönor
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 tomat
  • salt
  • timjan
  • soja

Gör så här

  1. Koka upp buljongen i en kastrull. Skiva löken, strimla paprikan och salladskålen. Lägg detta i buljongen. Lägg också i brysselkål och bönor.
  2. Pressa ner vitlöken. Krydda med salt, timjan och soja.
  3. Låt grytan puttra under lock tills kål och paprika är knappt mjuka. Lägg i tomaten mot slutet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept